Chokladfudgekaka
Räcker till 18-20 bitar
18-20 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl Milda flytande margarin
- 250 g mörk chokad (70 %)
- 5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 ägg, lätt vispade
- 2,5 dl Milda Visp
- frukt
1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.
2. Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad smält. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.
3. Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.
4. Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.
5. Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.
6. Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr.