Bild på Chokladfudgekaka

Chokladfudgekaka

Milda, www.milda.se
tors, 2010-05-27 12:04

Receptet ger

18-20
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Milda flytande margarin
  • 250 g mörk chokad (70 %)
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2,5 dl Milda Visp
  • frukt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.

    2. Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad smält. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.

    3. Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.

    4. Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.

    5. Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.

    6. Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.