Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladkaka med himmelsk glasyr
Räcker till 1 avlång bakform ca 34*22cm
Räcker till...
1 avlång bakform ca 34*22cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 100 g Philadelphiaost
- 60 g smör rumsvarmt
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 4 dl florsocker
Kakan
Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.
Glasyr
Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.
Sikta ner florsocker och rör om.
Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!