Bild på Chokladkaka med himmelsk glasyr

Chokladkaka med himmelsk glasyr

Tinko
tis, 2010-06-29 15:52

Receptet ger

1
avlång bakform
ca 34*22cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.

  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.

  3. Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.

  2. Sikta ner florsocker och rör om.

  3. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!

Nja. ...

Överreklamerad! Smakar som vilken kaka som helst. Jag serverade kakorna med hallon på och vispgrädde till. Det smakade bra.

Frysa? Går det att frysa

Frysa?
Går det att frysa bitar med glasyr på?
Vi är bara två i familjen och det kan bli lite för mycket att ha framme tills vi ätit upp bitarna.

Jätte god kaka!! har gjort

Jätte god kaka!! har gjort den några gånger!!

Så jäkla gott!! Jag gjorde

Så jäkla gott!! Jag gjorde dubbel sats och hade den då inne i ugnen lite längre.

Sjukt god och

Sjukt god och beroendeframkallande!!!! :D

Hej! kan man dubbla smeten i

Hej! kan man dubbla smeten i en större långpanna?

Den var god! Jag skulle även

Den var god! Jag skulle även kunna göra endast kakan och skippa glasyren som förvisso var god men kakan var godare. Min blev som en luftigare kladdkaka, inte så tung. Stickan var torr men kakan fuktig, saftig och kladdig känsla. Jag gjorde dom som muffins istället och det blev bra.

grym kaka

grym kaka

grym kaka skit god tack för

grym kaka skit god tack för receptet

Godaste ever! ;) Gjorde dock

Godaste ever! ;)
Gjorde dock dubbel sats och de blev mycket bättre :)

håller kakan ifall man bakar

håller kakan ifall man bakar den på kvällen, lägger i kylskåpet, och tar fram den till en fest nästa kväll?

Min blev platt och kladdig -

Min blev platt och kladdig - vad kan det bero på?

4 dl florsocker i bara

4 dl florsocker i bara glasyr, gissar att du siftar på 4 msk

Då det ska vara en ganska

Då det ska vara en ganska tjock glasyr och mycket av den så ska det faktiskt vara 4dl florsocker i den.

den verkar vara god

den verkar vara god

Saknas inte bakpulvret i

Saknas inte bakpulvret i receptet ovan?

Bakpulver

Hade nog behövts i denna kaka. För höjden som på bilden är det ju långt ifrån. Rätt ungsform.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.