Bild på Chokladkaka á Nigella
Bild på Chokladkaka á Nigella
Bild på Chokladkaka á Nigella

Chokladkaka á Nigella

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-27 10:16

En chokladkaka efter ett recept av Nigella Lawson som är väldigt god och saftig, men jag hoppade över några saker som hon tyckte att man skulle dekorera med; en chokladsirap och chokladflagor eftersom det kändes lite för mycket choklad på en gång. 

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mjöl
  • 275 g socker
  • 175 g mjukt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kokande vatten
  • 100 g chokladlinser
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 50 g kakao
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnet och chokladlinserna.

    När det har blivit en smet tillsätter du vattnet och chokladlinserna så att smeten blir ganska lös. Fodra en brödform med aluminiumfolie och häll sedan ner smeten i formen.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme i 170 grader. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.