Bild på Chokladrutor
Bild på Chokladrutor
Bild på Chokladrutor
Bild på Chokladrutor

Chokladrutor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-09 18:56

Receptet ger

ca 30
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 100 g smör rumstempererat
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker jordgubbskulor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.

  3. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

  4. Rör ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker.

  5. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och strö på generöst med dekorationsströssel! Skär i rutor.

Något är fel på glasyren,

Något är fel på glasyren, värmde den men funkade ändå inte!!!

Enkel och god kaka!! :)

Enkel och god kaka!! :)

toppingen blev failad smöret

toppingen blev failad smöret blev på helften av kakan och allt annat

Jätte roligt att baka! Kakan

Jätte roligt att baka! Kakan är i ugnen nu, är det ok om man använder strösocker istället för florsocker i glasyren? Har ju inte florsocker... Men jag hoppas att kakan blir god! :D

Jätte roligt var det att baka

Jätte roligt var det att baka detta! Har lagt den i ugnen, tror att den kommer att bli god! 8D

Tag även 4 msk kalt kaffe i

Tag även 4 msk kalt kaffe i toppingen.
Och även rivet apelsinskal

Ska man smälta smöret i

Ska man smälta smöret i toppingen??

Det är smöret till själva

Det är smöret till själva kakan som ska smältas, till toppingen ska det vara rumstempererat!

Mvh baka.se-redaktionen

de ser inte alls ut som på

de ser inte alls ut som på bilden... och i alla recept jag läst så ska man också ha kaffe på toppingen??

de var jättegoda men själva

de var jättegoda men själva ''kakan'' var jättelös och gick bara i bitar fastän jag hadde den i ugnen i 20 minuter..? :/ annars jättegod!

dem var goda faktist (Y) tack

dem var goda faktist (Y) tack för tipset ...

Jag håller med den var ju

Jag håller med den var ju super god tycker jag!!!!!! :) :p

vad mennar dom med torra

vad mennar dom med torra ingredienser ?

dom vart super goda!!! ett

dom vart super goda!!!
ett super recept!!! :)

vad är det för

vad är det för skit?
toppingen är ju som en degklump som inte går att breda ut på kakan, jag smälte till och med smöret även fast det inte stog i receptet ändå gick det inte.

Du måste ju värma glasyren!

Du måste ju värma glasyren!

i love it, den ee jätte enkel

i love it, den ee jätte enkel att göra och de ee jätte good ;D Alla borde prova den.

jättegoda!!

jättegoda!!

ja, Det har du rätt i.Ilove

ja, Det har du rätt i.Ilove it den ee ju jätte good och alla borde brova den ;D

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.