Bild på Chokladrutor med mintglasyr
Bild på Chokladrutor med mintglasyr
Bild på Chokladrutor med mintglasyr
Bild på Chokladrutor med mintglasyr
Bild på Chokladrutor med mintglasyr

Chokladrutor med mintglasyr

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-08-15 13:33

Receptet ger

1
"liten långpanna, ca 25x35 cm"

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
  • Dr Oetker Blandat strössel

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt kakao

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt med elvisp.

  3. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt kakaomjölken.

  4. Häll smeten i smord liten långpanna och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

  5. Låt kakan svalna på bakgaller.

  6. Blanda florsocker med pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.