Chokladrutor utan gluten, laktos och ägg
Himmelskt goda chokladrutor som är lätta att göra och som passar för den som inte tål gluten, laktos eller ägg.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20-24 St bitar.
20-24 St bitar.
Ingredienser
Så gör du
- 50 g Margarin mjölkfritt
- 3 dl MixWells Ljust gluten- och laktosfria basmjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 dl vatten
- 70 g Margarin mjölkfritt
- 2 dl florsocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1,5 msk vatten
Glasyr
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna noga och se till så att deet inte blir några klumpar.
Tillsätt vattnet och rör om och tillsätt slutligen det avsvalnade margarinet och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna (20x30 cm). Grädda i 190 grader ca 18-20 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.
Glasyren
Rör margarinet mjukt och tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan. Gör eventuellt lite mönster med en gaffel och strö över lite kakaopulver (använd en finmaskig sil). Låt kakan stå en stund och skär sedan upp den i rutor.