Chokladrutor utan gluten, laktos och ägg
Himmelskt goda chokladrutor som är lätta att göra och som passar för den som inte tål gluten, laktos eller ägg.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 50 g Margarin mjölkfritt
- 3 dl MixWells Ljust gluten- och laktosfria basmjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 dl vatten
Gör så här
Glasyr
Ingrediens
- 70 g Margarin mjölkfritt
- 2 dl florsocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1,5 msk vatten
Gör så här
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna noga och se till så att deet inte blir några klumpar.
Tillsätt vattnet och rör om och tillsätt slutligen det avsvalnade margarinet och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna (20x30 cm). Grädda i 190 grader ca 18-20 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.
Glasyren
Rör margarinet mjukt och tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan. Gör eventuellt lite mönster med en gaffel och strö över lite kakaopulver (använd en finmaskig sil). Låt kakan stå en stund och skär sedan upp den i rutor.
Kan jag använda majsmjöl
av Gäst - 2017-11-10 16:43
Kan jag använda majsmjöl istället.
Fantastisk god och saftig
av Gäst - 2017-02-15 17:29
Fantastisk god och saftig kaka. Jag hade på strössel ovanpå glasyren och det gillade barnen.
låter gott
av Gäst - 2015-10-22 17:43
låter gott
Hej. Kan jag använda vanligt
av Gäst - 2014-02-20 22:43
Hej. Kan jag använda vanligt vetemjöl istället? Har en dotter som är allergisk mot vanlig mjölk och ägg men inte gluten?
Hejsan, det går alldeles
av MixWell - 2014-02-21 09:49
Hejsan, det går alldeles säkert bra att använda vetemjöl istället. Lycka till!
Jag har bakat mycket, men jag
av Gäst - 2013-02-26 22:16
Jag har bakat mycket, men jag måste säga att detta var en av dem godaste recepten! Tack så jätte mycket!!!!!
Tack för din trevliga
av MixWell - 2013-02-27 12:22
Tack för din trevliga kommentar. Det är sånt man vill höra när man arbetar med att försöka få fram riktig goda glutenfria bakverk. Ännu en gång tack och lycka till med din framtida bakning. På MixWells Facebook kan du få tips när nya recept kommer.
Jag bakade dem med vanligt
av Gäst - 2012-07-05 21:17
Jag bakade dem med vanligt glutenfritt mjöl och dem reste sig inte ett dugg. Och de blev sådär...
Hejsan! Har själv bara
av MixWell - 2012-07-27 10:24
Hejsan! Har själv bara erfarenhet av att baka med MixWells mjölmixer och då har det fungerat utmärkt. Om du har använt ett annat fabrikat så kan det ju ha helt andra ingredienser och följdaktligen också uppföra sig annorlunda.
Med MixWells produkter har det blivit jättegoda kakor. Så mitt tips är att du nästa gång provar att använda MixWells mjölmix.
Lycka till!
Inköpsställe
av Gäst - 2017-11-14 12:35
Var kan man hitta mix Wells mjölmixer? Hittar bara Sempers i butikerna där jag bor...
Har inte provat receptet
av Gäst - 2012-05-10 06:39
Har inte provat receptet ännu, För jag undrar. Glutenfritt har ju en förmåga att bli lie torrt. Blir denna kaka torr ? Tacksam för svar. / Mia
Mia
Mycket god och enkel att
av Gäst - 2012-02-25 19:58
Mycket god och enkel att göra. Jag gjorde dubbel sats till min långpanna.
Gick jättebra.
gott som fasiken, tack för
av Gäst - 2011-12-27 22:54
gott som fasiken, tack för reseptet!
låter gott
av bakgirl - 2011-10-24 18:11
låter gott
Skriv kommentar