Bild på Chokladsockerkaka

Chokladsockerkaka

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 12:38

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

1
st
1,5 liters sockerkaksform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 100 gr smör
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentererad apelsinjuice
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Smör och ströbröd till formen.

  2. Smält smöret och låt svalna.

  3. Blanda socker och kakao. Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker över sockerblandningen.

  4. Rör ihop smör, ägg, vatten, juice och yoghurt och blanda allt till en slät smet.

  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).

  6. Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.

  7. Låt svalna före servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.