Bild på Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka

Melita
tors, 2011-08-11 23:45

Detta är en fräsh kaka som passar både ung som gammal.

Receptet ger

1 stor
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl mjölk kan ersättas med laktosfri mjölk eller soja/havre/ris mjölk
  • 6 msk blå vallmofrö
  • 300 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 st ägg separerade
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    Koka upp mjölken och tillsätt vallmofröna och låt det svalna. Vispa under tiden smör, socker och vaniljsocker till en luftig massa. Tillsätt en äggula i taget och vispa mellan omgångarna. 

     

    Sikta ihop vetemjöl, salt och bakpulver. Vänd ner detta i smörblandningen. Riv citronen och blanda det i mjölken med vallmofröna. Häll detta i smeten och rör om. 

     

    Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner detta i smeten. Grädda i ca 30 minuter. 

     

    Under tiden som kakan gräddas kan man göra en sugarpaste genom att blanda 1,5 dl socker med 1 pressad citron.  Detta bres sedan på kakan direkt när den kommer ut ur ugnen. Servera kakan med lenomcurdgrädde som du får genom att blanda 2 delar lemoncurd och 3 delar grädde. 

30 minuter är alldeles för

30 minuter är alldeles för kort tid!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.