Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citronkaka
Klassisk enkel citronsockerkaka
Räcker till 20 bitar
Räcker till...
20 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1/2 dl mjölk
- Rivet skal av 1 citron
- 2 msk pressad citron
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader i 40 minuter.
Låt svalna i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan.