Dulce de Leche tigerkaka
Tigerkaka i ny tappning där ena smeten är choklad och den andra är en dulce de leche smet.
Räcker till 1 st Stor kaka
1 st Stor kaka
Ingredienser
Så gör du
- 300 gram smör rumstempererat
- 2 dl socker (180 gram)
- 5 st ägg
- 4,5 dl vetemjöl (270 gram)
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 krm salt
- 300 gram Pampas Delis Dulce de Leche Classic
- 3 msk kakao
Smöra en bakform på 2,4 l med rumstempererat smör. Bröa med idealmjöl.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker, vitt och luftigt. Vispa ner äggen ett i taget och vispa ordentligt på låg effekt mellan varje.
Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner i smeten på låg effekt. Vispa tills smeten är jämn och fri från klumpar.
Vispa slutligen ner dulce de lechen.
Ta bort ca 1/3 av smeten och sikta ner kakaon i. Blanda tills den är jämn.
Häll upp ca hälften av Dulce de Leche smeten i formen, sedan chokladsmeten och sist resterande Dulce de Leche smet. Rör runt lite med en kniv för att få mönster i kakan. Eftersom smeten är ganska fast krävs det att röra lite kraftigare än i en vanlig tigerkaka. Slå formen ett par gången i bordet så att eventuella luftbubblor går bort (om du använder en form med ojämn form).
Grädda i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Kolla med en provsticka om kakan är färdig. Stickan ska vara torr.
Låt kakan svalna i ca 10 minuter i formen. Försök sedan att skaka formen lite tills den släpper i kanterna. Vänd upp och ner på ett galler eller skärbräda. Låt svalna helt.
Dekorera eventuellt med lite uppvärd Dulce de Leche Classic (värm några sekunder i micron).