Bild på Engelsk julkaka
Bild på Engelsk julkaka
Bild på Engelsk julkaka
Bild på Engelsk julkaka
Bild på Engelsk julkaka
Bild på Engelsk julkaka

Engelsk julkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 15:03

Recept på en mycket saftigt  julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Kanan håller sig i ett par veckor i en tättslutande kakburk.

Receptet ger

1
st
springform ca 22-24 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 4 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 200 g russin
  • 100 g Dr. Oetker skalade och skållade mandlar
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär

Gör så här

  1. Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder.

  2. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom cocktailbären.

  3. Blanda ner hälften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.

  4. Dekorera kakan med resten av mandlarna och cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.

  5. Låt kakan svalna helt innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.