Ingredienser
Så gör du
- 450 g blandad torkad frukt
- 2 dl vatten
- 2 dl farinsocker
- 2 kanelstänger
- 125 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 krm malen muskotnöt
- 1 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen nejlika
Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en kransform. Skär frukten i grova bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör och låt det sjuda på svag värme i ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna. Tag upp kanelstängerna och häll blandningen i en skål och vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.
Skär frukten i grova bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör och låt det sjuda på svag värme i ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna.
Tag upp kanelstängerna och häll blandningen i en skål och vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dessa och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.