Bild på Engelsk systerkaka

Engelsk systerkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 15:09

Recept på en kryddig kaka som bakas i brödform. 

Receptet ger

1
st
kaka, ca 15 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker vitt och poröst med hjälp av elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.

  2. Blanda samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör ned det i degen omväxlande med mjölken. Ha sist i korinter och mandlar.

  3. Häll kakan i en smord och bröad avlång form, ca 1,5 liter. Sätt kakan i botten av ugnen och grädda ca 1 timme i 180°C. Känn med sticka att kakan är genomgräddad.

  4. Låt den färdiga kakan stå ca 10 min. innan den lossas försiktigt ur formen. Om kakan får för mycket färg innan den är helt genomgräddad kan den täckas med bakplåtspapper. Kakan är lämplig att frysa in. 

  5. Tips: Om kakan får för mycket färg innan den är helt genomgräddad kan den täckas med bakplåtspapper. Kakan är lämplig att frysa in.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.