Bild på Falsk sockerkaka med jordgubbar

Falsk sockerkaka med jordgubbar

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2016-06-22 15:46

Vill du baka gott men socker- och glutenfritt? Då ska du testa denna underbart goda falska sockerkaka. Du kommer inte bli besviken! 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ägg
  • dl mandelmjöl
  • ½ dl vatten
  • 3 msk kokosolja
  • msk sötströ
  • 2 msk rismjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb (frystorkade bär)
  • ½ tsk Dr. Oetker bakpulver
  • ca 1 krm från Dr. Oetker Vaniljtwister

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • ca 3 st färska jordgubbar
  • ev. mer Dr. Oetker Naturlig dekoration Jordgubb (frystorkade bär)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan.

    Blanda alla torra ingredienser (inklusive Naturlig Dekoration) och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten.

    Skär jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Toppa eventuellt med extra Naturlig dekoration. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter.

    Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.