Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Filkaka
En jättegod och jätteenkel mjuk kaka med smuldegstäcke
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Filkaka
Räcker till...
1 st Filkaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl filmjölk
- 3 st ägg
- 250 g margarin rumsvarmt
- 7½ dl vetemjöl
- 4½ dl socker
- 5 tsk bakpulver
- vaniljsocker
Gör en smuldeg av margarinet, vetemjölet, sockret och bakpulvret.
Tag undan ca. 2-3 dl av smuldegen och blanda resterande med filmjölken och äggen.
Smöra och bröa en form och töm i smeten. Strö därefter över smuldegen.
Grädda i 200 grader i 25 minuter.
Låt kakan svalna och sikta över vaniljsocker.