Bild på Fruktkaka
Bild på Fruktkaka
Bild på Fruktkaka
Bild på Fruktkaka
Bild på Fruktkaka

Fruktkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2012-08-07 13:16

En hållbar kaka som bara blir bättre efter några dagar!

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 ask Dr. Oetker kakfyllning (100g)
  • 10 st Dr. Oetker röda cocktailbär

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.

  2. Blanda frukten med 1 msk av mjölet. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vänd ner frukten i smeten tillsammans med resten av mjölet och bakpulver.
    Häll smeten i formen.

  3. Grädda i 150 grader i nedre delan av ugnen ca 1 timme.
    Känn med sticka att kakan är klar.

  4. Låt helst kakan vila någon dag innan den skärs i tunna skivor.

  5. Om man gillar saffran kan man smaksätta kakan med 1 msk saffransarom eller en påse torkad saffran som tillsätts tillsammans med smöret.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.