Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Glutenfri äppelkaka

God och inte så torr trots att den är glutenfri.

Ännu godare blir det med vaniljsås till.

 

sarahbakar

Vote
(2)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st Rund kaka

Räcker till...

1 st Rund kaka

Ingredienser

Så gör du

Till formen
  • smör eller margarin
  • 1 msk Rörsocker strö
  • 2 msk kokosflingor
Smet
  • 3 dl potatismjöl
  • 3 dl Rörsocker flor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g smör eller margarin Rumsvarmt
  • 2 st ägg
  • 1 dl Vaniljyoughurt
Fyllning
  • 2 st äpplen
Till formen
  • Smöra och "ströa" form med avtagbar kant ca 23 cm i diameter.

Smet
  • Blanda alla torra ingredienser till smeten i en skål.

    Klicka i rumsvarmt smör och rör småsmuligt.

    Tillsätt ägg och youghurt - arbeta samman till en smet, häll i formen.

Fyllning
  • Skala och skär äpplena i tunna klyftor.

    Stick ner i kakan.

    Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 40-45 minuter.

    Severa gärna ljummen med vanlijsås, vaniljglass eller vaniljkesella.