Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri äppelkaka
God och inte så torr trots att den är glutenfri.
Ännu godare blir det med vaniljsås till.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Rund kaka
Räcker till...
1 st Rund kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Äppelkaka
Näringsvärde
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Till formen
- smör eller margarin
- 1 msk Rörsocker strö
- 2 msk kokosflingor
Smet
- 3 dl potatismjöl
- 3 dl Rörsocker flor
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl kokosflingor
- 150 g smör eller margarin Rumsvarmt
- 2 st ägg
- 1 dl Vaniljyoughurt
Fyllning
- 2 st äpplen
Till formen
Smöra och "ströa" form med avtagbar kant ca 23 cm i diameter.
Smet
Blanda alla torra ingredienser till smeten i en skål.
Klicka i rumsvarmt smör och rör småsmuligt.
Tillsätt ägg och youghurt - arbeta samman till en smet, häll i formen.
Fyllning
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Stick ner i kakan.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 40-45 minuter.
Severa gärna ljummen med vanlijsås, vaniljglass eller vaniljkesella.