Glutenfri äppelkaka
God och inte så torr trots att den är glutenfri.
Ännu godare blir det med vaniljsås till.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Rubrik
- Till formen
Ingrediens
- smör eller margarin
- 1 msk Rörsocker strö
- 2 msk kokosflingor
Gör så här
Smöra och "ströa" form med avtagbar kant ca 23 cm i diameter.
Rubrik
- Smet
Ingrediens
- 3 dl potatismjöl
- 3 dl Rörsocker flor
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl kokosflingor
- 150 g smör eller margarin Rumsvarmt
- 2 st ägg
- 1 dl Vaniljyoughurt
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser till smeten i en skål.
Klicka i rumsvarmt smör och rör småsmuligt.
Tillsätt ägg och youghurt - arbeta samman till en smet, häll i formen.
Rubrik
- Fyllning
Ingrediens
- 2 st äpplen
Gör så här
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Stick ner i kakan.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 40-45 minuter.
Severa gärna ljummen med vanlijsås, vaniljglass eller vaniljkesella.
Skriv kommentar