Bild på Glutenfri äppelkaka
Bild på Glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka

sarahbakar
tis, 2010-11-16 02:25

God och inte så torr trots att den är glutenfri.

Ännu godare blir det med vaniljsås till.

 

Receptet ger

1
st
Rund kaka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Till formen

Ingrediens

  • smör eller margarin
  • 1 msk Rörsocker strö
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Smöra och "ströa" form med avtagbar kant ca 23 cm i diameter.

Rubrik

  • Smet

Ingrediens

  • 3 dl potatismjöl
  • 3 dl Rörsocker flor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g smör eller margarin Rumsvarmt
  • 2 st ägg
  • 1 dl Vaniljyoughurt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till smeten i en skål.

    Klicka i rumsvarmt smör och rör småsmuligt.

    Tillsätt ägg och youghurt - arbeta samman till en smet, häll i formen.

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 st äpplen

Gör så här

  1. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.

    Stick ner i kakan.

     

    Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 40-45 minuter.

    Severa gärna ljummen med vanlijsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.