Glutenfri Brownie
En otroligt god brownie som är fri för socker, spannmål och mjölk produkter.
Detta recept har jag adapterat från Health-Bent.
(http://www.health-bent.com/treats/paleo-fudgy-brownies)
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 8 st
8 st
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl mandel smör
- 1.5 dl jordnöts smör
- 2 st ägg
- 175 ml kokos mjölk INTE light!
- 1 tsk äkta vanilj pulver
- 1 krm havssalt eller bergssalt (men INTE bordssalt)
- 80 ml ekologist kakao pulver
- 60 ml kokos socker
- 80 ml hackad 90% choklad
Sätt ugnen på 175 grader och använd lite oliv olja eller smält kokos fett för att smöra in en muffins form.
I en skål, vispa samman mandel- och jordnöts smör, kokos mjölk, ägg, vailj pulver och salt tills det är fluffigt. Jag använde en handmixer.
Tillstt kakao pulver, den hackade chokladen och kokos sockret. Vik in det i smeten.
Dela smeten i din muffin form (du får runt 8-10 brownies)
Ha nötter på toppen om du vill.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Beror på tjockleken på dina brownies. De ska vara kladdiga i mitten när du tar ut dem för de fortsätter att grädda när de är ute ur ugnen.
Enjoy!