Bild på Glutenfri saffranskaka med citrus

Glutenfri saffranskaka med citrus

skrinda
ons, 2010-06-16 17:14

Saftig kaka som passar bra till jul men är god året om

Receptet ger

10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st stora ägg
  • 3 dl florsocker
  • 500 g Kesella
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl glutenfri mix, Finax eller Semper Går självklart bra att använda vanligt vetemjöl om kakan inte ska vara glutenfri
  • 0,5 pkt saffran à 0,5 g
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

    Vispa ägg och socker fluffigt.

    Rör ned övriga ingredienser (utom saffran)

    Blanda saffran med 1 tsk vatten.

    Rör ned saffransvätskan i smeten.

  2. Smörj och bröa en rund form (ca 23 cm diameter).

    Häll smeten i formen.

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

     

     

  3. Låt kakan kallna.

    Pudra med florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.