Glutenfri Sockerkaka med fyllning
Detta är en superenkel och god sockerkaka som även du som är glutenintollerant kan äta. Extra saftig blir den också med fyllningen. Vill man så kan man använda detta recept (men utesluta fyllningen) till tårtbotten för den blir luftig och fin.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st 28cm springform
1 st 28cm springform
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl glutenfri mix
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 200 gr margarin + 1 dl mjölk
- 3 msk äkta vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda potatismjöl, glutenfri mix (jag använder semper fin mix) o bakpulver o vispa ner i smeten. Smöra en springform o eftersom den ska vara glutenfri får man inte bröa med vanligt ströbröd utan jag tog potatismjöl, det fastnade lite i kanten men inte alls farligt. (Det finns ju också glutenfritt ströbröd man kan bröa med.) Grädda ca 30 minuter. Täck ev. kakan med aluminiumfolie mot slutet så den inte blir bränd.
Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk o vaniljsocker o låt det koka ihop. Dela sockerkakan i två delar. Häll det mesta av margarinblandningen på den undre kakan o lite på den övre, lägg ihop dem som en tårta. Det smakar som att man hällt vaniljkräm emellan o blir supersaftigt och smarrigt!