Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(364)

Glutenfri Sockerkaka med fyllning

Detta är en superenkel och god sockerkaka som även du som är glutenintollerant kan äta. Extra saftig blir den också med fyllningen. Vill man så kan man använda detta recept (men utesluta fyllningen) till tårtbotten för den blir luftig och fin.

Vote
(364)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st 28cm springform

Räcker till...

1 st 28cm springform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl glutenfri mix
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 200 gr margarin + 1 dl mjölk
  • 3 msk äkta vaniljsocker
  • Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda potatismjöl, glutenfri mix (jag använder semper fin mix) o bakpulver o vispa ner i smeten. Smöra en springform o eftersom den ska vara glutenfri får man inte bröa med vanligt ströbröd utan jag tog potatismjöl, det fastnade lite i kanten men inte alls farligt. (Det finns ju också glutenfritt ströbröd man kan bröa med.) Grädda ca 30 minuter. Täck ev. kakan med aluminiumfolie mot slutet så den inte blir bränd.

    Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk o vaniljsocker o låt det koka ihop. Dela sockerkakan i två delar. Häll det mesta av margarinblandningen på den undre kakan o lite på den övre, lägg ihop dem som en tårta. Det smakar som att man hällt vaniljkräm emellan o blir supersaftigt och smarrigt!