Bild på Glutenfri Sockerkaka med fyllning
Bild på Glutenfri Sockerkaka med fyllning

Glutenfri Sockerkaka med fyllning

I en Annas del ...
mån, 2010-05-31 17:52

Detta är en superenkel och god sockerkaka som även du som är glutenintollerant kan äta. Extra saftig blir den också med fyllningen. Vill man så kan man använda detta recept (men utesluta fyllningen) till tårtbotten för den blir luftig och fin.

Receptet ger

1
st
28cm springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl glutenfri mix
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 gr margarin + 1 dl mjölk
  • 3 msk äkta vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda potatismjöl, glutenfri mix (jag använder semper fin mix) o bakpulver o vispa ner i smeten. Smöra en springform o eftersom den ska vara glutenfri får man inte bröa med vanligt ströbröd utan jag tog potatismjöl, det fastnade lite i kanten men inte alls farligt. (Det finns ju också glutenfritt ströbröd man kan bröa med.) Grädda ca 30 minuter. Täck ev. kakan med aluminiumfolie mot slutet så den inte blir bränd.

    Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk o vaniljsocker o låt det koka ihop. Dela sockerkakan i två delar. Häll det mesta av margarinblandningen på den undre kakan o lite på den övre, lägg ihop dem som en tårta. Det smakar som att man hällt vaniljkräm emellan o blir supersaftigt och smarrigt!

ett tips! :D är gluten

ett tips! :D är gluten allergiker och har bakat sen barnsben och man kan bröa formen med mjölet! då fastnar ingenting!! :D

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.