Bild på Glutenfri Vegan-Chokladkaka

Glutenfri Vegan-Chokladkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2015-05-04 13:15

Receptet ger

1
st
springform ca 18 cm (8 bitar)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl glutenfri mjölblandning går även bra med rismjöl men då blir kakan mer kompakt
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 msk Arrowrot finns i kryddhyllan
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl solrosolja
  • 1 påse Dr. Oetker Vaniljearoma
  • 175 g tofu

Rubrik

  • Till dekoration

Ingrediens

  • 2-3 msk kakao
  • 1 st granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 18 cm i diameter.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg tofun i en matberedare eller mixerskål med olja och vaniljarom och mixa till en slät pasta.

  2. Blanda tofun med de torra ingredienserna och häll smeten i springformen. Grädda i 45-50 minuter, känn med sticka att smeten är klar. Låt kakan svalna och dekorera med lite pudrad kakao och kärnor från ett granatäpple.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.