Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Goda Madeleinekakor

Recept på goda madeleinekakor. Tycker att det är lite sött när man får en liten kaka som är en portionssockerkaka med citronsmak och formad som en snäcka.

 

 

 

 

Vote
(10)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g mjukt smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

    Vispa ihop smör, vaniljsocker, strösocker och citronskal krämigt i en bunke.

    Tillsätt de 2 äggen och rör i dem i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

    Pensla en madeleineplåt med smält smör och klicka ner smet i fördjupningarna så att de nästan är fulla. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna.

    Ta upp dem ur formarna direkt och låt svalna på ett galler. Ät och njut!