Bild på Goda Madeleinekakor
Bild på Goda Madeleinekakor
Bild på Goda Madeleinekakor

Goda Madeleinekakor

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
tors, 2016-01-21 07:47

Recept på goda madeleinekakor. Tycker att det är lite sött när man får en liten kaka som är en portionssockerkaka med citronsmak och formad som en snäcka.

 

 

 

 

Receptet ger

10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 g mjukt smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • Finrivet skal av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

    Vispa ihop smör, vaniljsocker, strösocker och citronskal krämigt i en bunke.

    Tillsätt de 2 äggen och rör i dem i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

    Pensla en madeleineplåt med smält smör och klicka ner smet i fördjupningarna så att de nästan är fulla. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna.

    Ta upp dem ur formarna direkt och låt svalna på ett galler. Ät och njut! 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.