Bild på Gyllene Tigerkaka

Gyllene Tigerkaka

baka.se
fre, 2013-01-11 16:09

Saffran är alldeles för gott för att bara avnjutas till jul. Här kommer en saftig och god kaka som bara blir bättre efter några dagar!

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl gräddfil
  • 1 msk kakao
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom

Gör så här

  1. Smörj och bröa en avlång form, ca 1.5 liter. Smält smöret.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  3. Rör ihop samman äggblandningen med gräddfil, avsvalnat smör och mjölblandningen.

  4. Rör samman till en jämn smet men vispa inte i onödan.

  5. Dela smeten i två skålar. Drygt hälften av smeten i den ena skålen och knappt hälften i den andra.

  6. Blanda den större smeten med saffran och den mindre mängden med kakao.

  7. Häll hälften av den gyllene smeten i formen. Häll på kakaosmeten och resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så kakan blir tigerrandit.

  8. Grädda i  nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme. Det går att grädda med eller utan varmluft. Gräddningstid och -temperatur är densamma.

Hej administratörer jag

Hej administratörer jag älskar denna sida den hjälpte mig vinna Sveriges mästerkock!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.