Bild på Halloweenkaka

Halloweenkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2014-10-21 16:03

Recept på en saftigt god mjuk kaka som är perfekt till höstfikat.

Receptet ger

1
Avlång form (10x30cm)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 220 gram mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1/2 st citron Riv ner ytterskalet
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 4 dl vetemjöl
  • 80 gram mörk choklad hackad
  • 2 tsk Dr. Oekter bakpulver
  • 100 gram hasselnötter malda
  • 2-2,5 dl morötter rivna
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr alt Vit kristyr

Gör så här

  1. Smörj och bröa en avlång form, 10x30 cm.

  2. Sätt ugnen på 175 grader (Varmluft 150 grader)

  3. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Blanda salt, citronskal, kryddor, mjöl och bakpulver. Vänd ned detta i smeten tillsammans med hasselnötter, choklad och morötter. Rör samman allt till en jämn smet. Undvik att blanda mer än nödvändigt då kakan kan bli kompakt.

  5. Häll smeten i formen och jämna till på ytan. 

  6. Grädda kakan i cirka 50 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, känn med sticka att kakan är klar. 

  7. När kakan kallnat så dekorera ett spindelnätmönster med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.