Bild på Halloweenkaka med pumpafrön

Halloweenkaka med pumpafrön

baka.se
fre, 2010-10-29 14:38

Mjuk och fluffig kaka som är god att servera med en klick lättvispad laktosfri grädde.

Receptet ger

1
st
sockerkaksform ca 2l

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g pumpakärnor
  • 4 st äggvitor
  • 1,25 dl matolja
  • 3 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 st äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,25 dl vatten

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna i några minuter. Låt de svalna och mal eller mixa dem sedan fint.

  2. Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 160 grader).

  3. Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum.

  4. Rör i en ny skål äggulor, olja, farinsocker, vaniljsocker och salt till en jämn smet.

  5. Blanda samman mjöl, potatismjöl och bakpulver. Tillsätt detta i sockersmeten omväxlande med vatten och de malda pumpakärnorna.

  6. Vänd till sist ned äggvitorna.

  7. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedre falsen i ugnen i ca 55 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.