Bild på Hälsosam chokladkaka

Hälsosam chokladkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2016-11-17 17:12

Recept på en gluten- och sockerfri, saftig chokladkaka, som smakar underbart tillsammans med färska blåbär eller hallon, som toppas med rostad mandel.

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Chokladkaka:

Ingrediens

  • 15 st stora hackade dadlar
  • 1 st stor banan
  • 3 st ägg
  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk kaffe/espresso
  • 75 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Kokosgrädde:

Ingrediens

  • 2 dl kokosmjölk (det feta i mjölken)
  • 1 msk kakao (sockerfri)
  • 10-15 varv Dr. Oetker Vaniljtwister
  • 50 g Dr. Oetker Mandel skållad

Gör så här

  1. Kör dadlarna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt banan, ägg. kokosolja och kaffe, och mixa till en slät smet.

     

  2. Mixa 75 g mandlar, kakao och bakpulver tillsammans. Sedan blandas det ner i smeten. Häll smeten i bakform (18-20 cm). Baka 30 minuter i 180 grader mitten av ugnen.

  3. Kokosgrädde:

    Vispa kokosmjölk, kakao och vanilj. Rosta skållade mandlar i en torr stekpanna tills de får lite färg. (ev. hacka dem innan ifall du vill ha mindre bitar). Servera kakan med kokoscreme och rostad mandel. Tips: Servera gärna med färska bär som blåbär och/eller hallon.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.