Bild på Himmelsk adventskaka

Himmelsk adventskaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 16:36

Recept på en klassiker till jul, som får sin saftiga smak från kanderad frukt.

Receptet ger

1
st
långpanna 30x40 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk Dr. Oetker romarom

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g Dr. Oetker fruktblandning
  • 100 g Dr. Oetker mandelspån

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl.

  2. Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm). Grädda i 180 grader i 15 minuter.

    Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.

    Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.

    Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.

     

    Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

  3. Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.

  4. Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.

  5. Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

  6. Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.