Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingefärssockerkaka
En saftig smakfull kaka.
Räcker till 1 st Mjuk kaka
Räcker till...
1 st Mjuk kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
- 75 g smör Smält
- 2 ,st ägg
- 3 dl socker
- 1,25 dl mjölk
- 3 dl mjöl
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 förp. Dr. Oetker Kanderad ingefära
Hacka 2-3 msk kanderad ingefära.
Smält smöret. Tillsätt ingefäran samt en msk av spadet från burken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör försiktigt ner smörblandningen och mjölken. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 40 min.
Tag ut kakan och vänd upp den på ett fat.
Gör en frosting av 150 g färskost, 3/4 dl florsocker och 2 tsk pressad citron. Vispa alla ingredienser och bred på kakan. Toppa sen med Dr Oetker kanderad ingefära.