Bild på Ingefärssockerkaka

Ingefärssockerkaka

Fnofsan
ons, 2018-10-10 07:53

En saftig smakfull kaka. 

Receptet ger

1
st
Mjuk kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 g smör Smält
  • 2 ,st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 förp. Dr. Oetker Kanderad ingefära

Gör så här

  1. Hacka 2-3 msk kanderad ingefära. 

  2. Smält smöret. Tillsätt ingefäran samt en msk av spadet från burken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör försiktigt ner smörblandningen och mjölken. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. 

     

  3. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll ner smeten. 

  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 40 min. 

  5. Tag ut kakan och vänd upp den på ett fat. 

  6. Gör en frosting av 150 g färskost, 3/4 dl florsocker och 2 tsk pressad citron. Vispa alla ingredienser och bred på kakan. Toppa sen med Dr Oetker kanderad ingefära. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.