Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(107)

Jordgubbsrutor med vit choklad

Somriga och lättbakade rutor som bakas i långpanna. De smakar gott av jordgubbar och vit choklad.

Maja_bakar

Vote
(107)

Räcker till 24 bitar

Räcker till...

24 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl färska eller frysta jordgubbar
  • 3 ägg
  • 3 dl ströcoscker
  • 100 gr smör
  • 1 1/2 dl mjölk (3%)
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gr riven vit choklad (det går att variera mängden efter smak)
  1. Sätt ugnen på 175 grader, rensa jordgubbarna och skär dom i bitar. 

  2. Vispa ägg och socker pösigt. 

  3. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner blandningen i äggsmeten. 

  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vänd ner blandningen i smeten.

  5. Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.

  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25–30 min.

  7. Ta ut kakan och strö över chokladen. Grädda sedan i ytterligare 5 min.