Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jordgubbsrutor med vit choklad
Somriga och lättbakade rutor som bakas i långpanna. De smakar gott av jordgubbar och vit choklad.
Räcker till 24 bitar
Räcker till...
24 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl färska eller frysta jordgubbar
- 3 ägg
- 3 dl ströcoscker
- 100 gr smör
- 1 1/2 dl mjölk (3%)
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 100 gr riven vit choklad (det går att variera mängden efter smak)
Sätt ugnen på 175 grader, rensa jordgubbarna och skär dom i bitar.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner blandningen i äggsmeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Vänd ner blandningen i smeten.
Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25–30 min.
Ta ut kakan och strö över chokladen. Grädda sedan i ytterligare 5 min.