Bild på Kastrullkaka

Kastrullkaka

lanie459
tis, 2010-06-08 08:13

En snabb, enkel och god kaka som inte tar alltför mycket disk utan det är bara en lagom stor kastrull som du behöver tillsammans med en slev. 

Receptet ger

1
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 st skalade och klyftade äpplen
  • 1 tsk strösocker (att lägga över äppelklyftorna)
  • 1 tsk kanel (att lägga över äppelklyftorna)
  • flagad mandel (topping)
  • pärlsocker (topping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en springform/pajform. 

     

  2. Förbered äpplena. Skala och klyfta. Lägg klyftorna i en bunke och strö över 1 tsk socker och 1 tsk kanel. Rör runt så att äpplena blir täckta. Låt stå en stund.

     

  3. Ta fram en kastrull. Smält 125 gram smör. 

     

  4. Häll i socker och ta av kastrullen från plattan. Rör runt så att sockret smälter. 

  5. Knäck i ägget och rör snabbt.

  6. Lägg i vetemjöl och bakpulver och rör till en slät smet. Vill man ha en extra liten vaniljsmak så kan man lägga till 1 tsk vaniljsocker eller liknande. 

  7. Häll smeten i formen. 

  8. Placera ut de förberedda äppelklyftorna. Strö över ev. pärlsocker och/eller flagad mandel. 

  9. In i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. 

    Blir som godast när kastrullkakan serveras varm/ljummen tillsammans med vaniljvisp. Man kan även byta ut äpplen mot hallon, blåbär osv.

Grader bör nog vara

Grader bör nog vara minuter
Hälsningar Göran i Nybrostrand.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.