Bild på Klassisk Sockerkaka med kanderat apelsinskal

Klassisk Sockerkaka med kanderat apelsinskal

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2019-10-24 13:30

Klassiskt recept, saftig hembakt sockerkaka som här fått ett tjockt täcke av kristyr och kanderat apelsinskal.

Kommer göra succé på kakbuffén!

Receptet ger

ca 8-10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • Du behöver smör och ströbröd till formen
  • 200 g rumsvarmt smör
  • dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ½ apelsin finrivet skal och pressad saft
  • ½ dl mjölk (3%)

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • Dr. Oetker kristyr vit
  • 2-3 msk Dr. Oetker Kanderat Apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter.

    Rör smör och socker poröst, rör ner äggen, ett i taget och bland noga.

    Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i smeten, lite i taget. Blanda noga till en slät smet. Tillsätt finrivet apelsinskal, pressad saft och mjölk, blanda.

    Skeda ner smeten i den väl smorda och bröade formen. Grädda kakan långt ner i ugnen, ca 50-55 minuter tills kakan är genomgräddad.

    Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna med formen över sig.

    Dekorera med kristyr och kanderat apelsinskal.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.