Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Kokosrutor

Ljuvligt goda kokosrutor med mandarin på toppen. En kaka som kan serveras som efterrätt till en kopp kaffe.

Nadjaskitchen.se

Vote
(7)

Räcker till 14 bitar

Räcker till...

14 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

Smet
  • 2 stycken ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk vatten
Glasyr
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 stycken äggula
Garnering
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 burk konserverade mandariner liten burk
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vatten. Vänd ner detta i smeten. Bred ut smeten i en form med måtten 22x 33 cm. Grädda i nedre delen av ugnen (200 grader) i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Gör glasyren: Blanda smält smör, socker och äggula. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över kokos. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera fint med mandarinklyftor.