Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kokosrutor
Ljuvligt goda kokosrutor med mandarin på toppen. En kaka som kan serveras som efterrätt till en kopp kaffe.
Räcker till 14 bitar
Räcker till...
14 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Påsk
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 2 stycken ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 msk vatten
Glasyr
- 50 gram smält smör
- 1 dl strösocker
- 1 stycken äggula
Garnering
- 1 1/2 dl kokosflingor
- 1 burk konserverade mandariner liten burk
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vatten. Vänd ner detta i smeten. Bred ut smeten i en form med måtten 22x 33 cm. Grädda i nedre delen av ugnen (200 grader) i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Gör glasyren: Blanda smält smör, socker och äggula. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över kokos. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera fint med mandarinklyftor.