Bild på Konjakskaka

Konjakskaka

linadeluxe
lör, 2010-05-15 09:41

Det här blir en väldigt hög och luftig kaka. Prova att byta ut konjak mot citronlikör, rivet citronskal och saft av en citron. Använd en form som rymmer mycket smet.

Receptet ger

1
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mjukt smör
  • 2 ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ dl konjak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kransform som rymmer mycket smet.

    Rör ihop smöret med potatismjöl och bakpulver till en vit och slät smet, jag brukar använda elvisp. Vispa ihop ägg med socker till en luftig smet och rör ner den i omgångar i smörsmeten. Häll i spriten i smeten, lite i taget, och rör den slät.

    Häll smeten i formen, grädda längst ner i ca 45 minuter. Låt den svalna, stjälp ur kakan och dekorera med t.ex. florsocker eller någon glasyr du tycker om.

Sandkaka?

Men men det är ju en sandkaka? Konjakskaka ska det väl var 1 dl konjak minst i?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.