Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Linas blåbärskaka
En väldigt enkel och snabb blåbärskaka, och god givetvis!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 kaka
Räcker till...
1 kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g smält smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk äkta vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- ½ dl vatten
- ½ paket djupfrysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Tillsätt det smälta smöret och vattnet, rör smeten slät.
Häll smeten i formen och strö över de frysta blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 minuter eller tills kakan fått fin färg och är torr när du känner med sticka.
Låt kakan svalna, skär i bitar och pudra med florsocker.