Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Linas blåbärskaka

En väldigt enkel och snabb blåbärskaka, och god givetvis!

linadeluxe

Vote
(14)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 kaka

Räcker till...

1 kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ dl vatten
  • ½ paket djupfrysta blåbär
  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Smörj och bröa en rund bakform. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Tillsätt det smälta smöret och vattnet, rör smeten slät.
    Häll smeten i formen och strö över de frysta blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 minuter eller tills kakan fått fin färg och är torr när du känner med sticka.
    Låt kakan svalna, skär i bitar och pudra med florsocker.