Bild på Lyxbrownie
Bild på Lyxbrownie
Bild på Lyxbrownie

Lyxbrownie

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-08-24 14:39

Superläcker smaskig Brownie... Värd varendaste kalori.....

Receptet ger

1
långpanna (30 x 40 cm)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g mjukt smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 5 st ägg
  • 2 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 125 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 msk espresso eller starkt kaffe
  • jordgubbar till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa socker och smör vitt och poröst.

  2. Rör ner äggen ett i taget. Blanda ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smete försiktigt utan att vispa.

  3. Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 30 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar.

    Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten.

    Glasyr: Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet.

    Nagga några små hål i kakan med en gaffel och bred glasyren över kakan. Förvaras i kylskåp. Delade jordgubbar läggs på strax innan servering.

Håller med "Fråga" högst upp

Förstår inte heller hur 9 dl florsocker ska kunna VISPAS med kakaon och smöret utan att damma ner hela köket. Fick dubblera resten av ingredienserna för att det skulle funka med florsockret.

Fråga..

Är det bara jag som misslyckas helt med det här receptet!? Alltså: Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Hur ska 9 dl florsocker, 1 dl kakao och 2 tsk vaniljpulver kunna vispas med endast 125 gram smör? och då ska det inte ens vara smält utan "mjukt" Jag förstår inte :-( det blir bara pulver med klumpar i...

Prova att fortsätta vispa

Prova att fortsätta vispa tills klumparna löses upp, så får du en krämig konsistens, som sen blandas med övriga ingredienser. Lycka till! Mvh baka.se

kan man baka den här kakan 2

kan man baka den här kakan 2 dagar innan , utan att den blir torr?

Jajemen, det går bra. Hoppas

Jajemen, det går bra. Hoppas du kommer gilla den lika mycket som vi gör. Mvh baka.se

Gjorde dem till Fars dag.

Gjorde dem till Fars dag. Bara bra kommentarer om den!

Går de att frysa?

Går de att frysa?

Jajemen! :-)

Jajemen! :-)

Måste man ha sirap

Måste man ha sirap

Vi har inte provbakat den

Vi har inte provbakat den utan sirap, så för att få den lena och söta smaken rekomenderar vi det. Men man kan ju alltid testa sig fram utan, eller med annat alternativ till sirapen. Lycka till!

Var i ugnen ska kakan

Var i ugnen ska kakan gräddas?, mitten eller nedre delen eller nederst...

Mitten i ugnen blir bra.

Mitten i ugnen blir bra. Lycka till!

Måste man ha bikarbonat!

Måste man ha bikarbonat!

Detta receptet blir bäst med

Detta receptet blir bäst med bikarbonat som jäsmedel, men man kan absolut prova sig fram med att tex använda bakpulver istället. Lycka till!

Kan man frysa in den här

Kan man frysa in den här brownien med glasyren på?

Jajemen. Lycka till!

Jajemen. Lycka till!

med mjukt smör menas smält?

med mjukt smör menas smält?

Mmmmmm! Riktigt goda..!

Mmmmmm! Riktigt goda..!

Gott

Gott

Långpanna... ? Finns många

Långpanna... ? Finns många lika stl,jag vill gärna ha kakan så hög ch fin som på bilden.

jag gillar verkligen receptet

jag gillar verkligen receptet det smakar gott o är underbart :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.