Bild på Madame Ediths bullekaka

Madame Ediths bullekaka

Madame Edith
ons, 2018-09-05 11:09

I denna kakan använder du färskost istället för smör. Supergod och saftig blir den. Receptet är hämtat från min blogg som också heter Madame Edith :D

Receptet ger

1
st
Bullekaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 g naturell färskost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mortla kardemumma. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner färskost. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med kardemumma. Grädda i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm Långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.