Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Madame Ediths bullekaka
I denna kakan använder du färskost istället för smör. Supergod och saftig blir den. Receptet är hämtat från min blogg som också heter Madame Edith :D
Räcker till 1 st Bullekaka
Räcker till...
1 st Bullekaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
- 1 msk kardemummakärnor
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 150 g naturell färskost
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Mortla kardemumma. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner färskost. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med kardemumma. Grädda i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm Långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.