Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Maddes vaniljkaka
Ett enkelt recept på en mycket god och lätt kaka. Kan tänka mig att använda bottnarna om man vill göra en tårta med någon god fyllning.
Räcker till 10 bitar
Räcker till...
10 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
Bottnar
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpluver
- 1 dl kokt vatten Hälls i samtidigt med mjölet
Kräm
- 125 gr Margarin eller smör
- 1 dl mjölk Kokas häftigt med smöret i en minut
- 4 msk vanilj Törsleffs vanila vaniljsocker.(går lika bra med dr.oetker)
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna till bottnarna och grädda i nedre delen av ugnen. 175 gr. i 40 min.
Låt kakan svalna i 10 min. innan du delar den.
Lägg den varma krämen (den är väldigt lös) på båda sidorna av kakan och lägg sedan ihop den. Sikta ev. florsocker över den färdiga kakan. Låt er väl smaka.