Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(46)

Maddes vaniljkaka

Ett enkelt recept på en mycket god och lätt kaka. Kan tänka mig att använda bottnarna om man vill göra en tårta med någon god fyllning.

anci

Vote
(46)

Räcker till 10 bitar

Räcker till...

10 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Bottnar
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpluver
  • 1 dl kokt vatten Hälls i samtidigt med mjölet
Kräm
  • 125 gr Margarin eller smör
  • 1 dl mjölk Kokas häftigt med smöret i en minut
  • 4 msk vanilj Törsleffs vanila vaniljsocker.(går lika bra med dr.oetker)
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna till bottnarna och grädda i nedre delen av ugnen. 175 gr. i 40 min.

    Låt kakan svalna i 10 min. innan du delar den.

    Lägg den varma krämen (den är väldigt lös) på båda sidorna av kakan och lägg sedan ihop den. Sikta ev. florsocker över den färdiga kakan. Låt er väl smaka.