Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(123)

Malins kärleksmums

Recept på en riktig klassiker som passar lika bra till kaffet eller till kalaset.

phoebe

Vote
(123)

Räcker till 15 st i en långpanna ca 24 x 34 cm Denna mindre form ger färre kakor men höga o fina kakor

Räcker till...

15 st i en långpanna ca 24 x 34 cm Denna mindre form ger färre kakor men höga o fina kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl (300 gr)
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör el margarin jag använder flytande margarin
  • 2 dl vatten
Glasyr
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 4 msk smält smör eller margarin jag använder flytande margarin
  • 3 msk kokt kallt kaffe
  1. Vispa socker och ägg poröst

    Sikta i de torra ingredienserna och rör ner dem

    tillsammans med det smälta avsvalnade smöret och vattnet

    Rör ihop till en slät smet

    Häll smeten i långpannan och grädda 15 - 20 min på 200 grader

  2. Glasyr:

    Rör ihop florsocker, kakao, magarin och kaffet till en jämn glasyr

    Bred den över den avsvalnade kakan och strö över kokos eller valfritt strössel

    Ett tips:

    Frys dem gärna innan bjudningen då de är godast när de fått tina upp