Bild på Mandel- och apelsinkaka
Bild på Mandel- och apelsinkaka
Bild på Mandel- och apelsinkaka
Bild på Mandel- och apelsinkaka

Mandel- och apelsinkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-04-01 11:34

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 st apelsin saften och finrivet skal
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 3 dl tjock yoghurt till exempel turkisk 10%
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  • florsocker
  • 1 st apelsin skivad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader, smöra och ströa en form.

  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och apelsin poröst.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

  4. Häll upp i form och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.

  5. Rör ihop yoghurt och vanilj, bred generöst över kakan. Lägg på mandelspån och pudra över florsocker. Dekorera med apelsin eller annan frukt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.