Bild på Mandelhjärta

Mandelhjärta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-09 17:10

Recept på mjuk och saftig mandelkaka toppad med chokladglasyr.

Receptet ger

12-15
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 400 g mandelmassa
  • några droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 4 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g choklad av god kvalitet
  • 1 msk grädde
  • rosa marsipan
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en hjärtform, 1,5 l. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt bittermandelarom och äggen ett i taget. Rör tills smeten är porös.

  3. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt detta sist. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. 

  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned grädde i chokladen. Skeda eller spritsa ut chokladen över kakan.

  5. Kavla ut marsipanen tunt, det går enklast mellan plastfolie. Tryck ut hjärtan med kniv eller använd pepparkaksformar.

  6. Dekorera kakan med marsipanhjärtan och dekorationshjärtan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.