Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mandelhjärta
Recept på mjuk och saftig mandelkaka toppad med chokladglasyr.
Räcker till 12-15 bitar
Räcker till...
12-15 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
- 400 g mandelmassa
- några droppar Dr. Oetker bittermandelarom
- 4 st ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
Glasyr
- 100 g choklad av god kvalitet
- 1 msk grädde
- rosa marsipan
- Dr. Oetker dekorationshjärtan
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en hjärtform, 1,5 l. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt bittermandelarom och äggen ett i taget. Rör tills smeten är porös.
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt detta sist. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned grädde i chokladen. Skeda eller spritsa ut chokladen över kakan.
Kavla ut marsipanen tunt, det går enklast mellan plastfolie. Tryck ut hjärtan med kniv eller använd pepparkaksformar.
Dekorera kakan med marsipanhjärtan och dekorationshjärtan.