Bild på Mandelkaka med choklad

Mandelkaka med choklad

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 16:23

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g Milda, rumstempererat
  • 3,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g sötmandel
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl lättmjölk

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl syltade apelsinskal

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.

    2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.

    3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

    4. Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.

    5. Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.

    6. Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.

Vi har inte provat, men tror

Vi har inte provat, men tror det går utmärkt.
Lycka till!

Mycket goooooooood :D

Mycket goooooooood :D rekomenderas starkt !har en riktigt härlig och god smak, något jag måste baka flera gånger! en riktigt härlig kännsla i munnen MMMMMMmmm, mumms !

Går det att baka kakan i en

Går det att baka kakan i en långpanna? ( till ugnen)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.