Mandelkaka med moussefyllning
Recept på god mandelkaka med härlig mousse, som bakas i långpanna.
Räcker till ca 12 bitar en springform
ca 12 bitar en springform
Ingredienser
Så gör du
- 100 gr smör
- 1,25 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 dl mjölk
Mandeltäcke
- 50 gr smör
- 1 dl socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk mjölk
- 2 påsar Dr. Oetker Hackade Mandlar ( 100 gr )
Moussefyllning
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter.
Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.
Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40- 45 min på 160 grader.
Låt kakan svalna.
Vispa samman moussen med mjölk, ca två min med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse imellan.
Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.