Bild på Marockansk apelsinmandelkaka

Marockansk apelsinmandelkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2014-04-09 08:04

Receptet ger

ca 12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st apelsiner
  • 175 gram smör
  • 200 gram Mald mandel
  • 3 st ägg
  • 270 gram socker
  • 180 gram vetemjöl
  • 2 tsk Dr Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • kanel
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50 gram)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Smält smöret i en gryta och sätt grytan till sidan. Riv apelsinskalen fint. Undvik att få med den vita delen av skalet då det har en bitter smak. Pressa saften från alla apelsinerna.

  3. Vispa socker och ägg till en luftig smet.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd sedan ner den malda mandeln och därefter det smälta smöret.

  5. Tillsätt nu 1/4 dl av apelsinsaften plus det rivna skalet.

  6. Smörj och bröa en springform. Häll smeten i formen.

  7. Grädda kakan i 40-45 minuter. Låt svalna.

Rubrik

  • Dekoration

Gör så här

  1. Häll resten av apelsinsaften över kakan. Pudra ett fint, tunt lager med kanel och dekorera med mandelspån.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.