Mascarponebrownies
Recept på krämig och chokladig brownie som garanterat gör succé på kalaset. Servera gärna lite färska bär eller frukt till.
Räcker till 1 st långpanna ca 20x30cm
1 st långpanna ca 20x30cm
Ingredienser
Så gör du
Chokladsmet
- 200 g mörk choklad hackad
- 200 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 2 dl vetemjöl
Mascarponesmet
- 500 g mascarponeost
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 2 st ägg
Till servering
- färska bär eller frukt
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad. Låt svalna under 5 minuter.
Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner smöret.
Förbered mascarponesmeten. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.
Fördela 3/4 av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningtiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ seda in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.