Bild på Mascarponebrownies

Mascarponebrownies

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2016-11-23 10:26

Recept på krämig och chokladig brownie som garanterat gör succé på kalaset. Servera gärna lite färska bär eller frukt till.

Receptet ger

1
st
långpanna ca 20x30cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Chokladsmet

Ingrediens

  • 200 g mörk choklad hackad
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl

Rubrik

  • Mascarponesmet

Ingrediens

  • 500 g mascarponeost
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 st ägg

Rubrik

  • Till servering

Ingrediens

  • färska bär eller frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper.

  2. Smält smör och choklad. Låt svalna under 5 minuter.

  3. Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt det avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner smöret.

  4. Förbered mascarponesmeten. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.

  5. Fördela 3/4 av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningtiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

  6. Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ seda in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.