Bild på Mazarinkaka

Mazarinkaka

malin
tors, 2010-06-17 10:33

Detta är en fantastiskt god mazarinkaka som är realtivt lätt att göra.

Receptet ger

1
st
Mazarinkaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 gram smör
  • 75 gram mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 4 droppar bittermandelarom
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º. Smörj en rund bakform. Fördela ut mjöl så att kakan inte fastnar.

  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan.

  3. Vispa ägget med bitermandelaromen och mjölken i en skål. Tillsätt  socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.

  4. Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna något.

  6. Blanda ihop glasyren av hallonsylten och florsockret och bred den över kakan. Förvara svalt i kylen.

Måste testa att baka den :)

Måste testa att baka den :)

gott

gott

Jätte nice!!<333333333333333

Jätte nice!!<333333333333333

Ser gott ut.

Ser gott ut.

Den är supergod. Lätt att

Den är supergod. Lätt att göra.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.