Mjuk Pepparkaka
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl filmjölk el. gräddfil
- 4 tsk pepparkakskryddor
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl vetemjöl
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smör och gräddfil.
Blanda pepparkakskryddor, mjöl och bikarbonat och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Prova med en sticka så kakan är genomgräddad. Låt kakan stå i formen några minuter innan du vänder på den. Slå ett par gånger mot köksbänken så lossnar kakan smidigt.
Låt kakan svalna och pudra sedan flor- eller vaniljsocker över kakan med hjälp av en tesil.
Skriv kommentar