Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Mjuk pepparkaka

Recept på klassisk mjuk pepparkaka. Det är ganska mycket ägg i den här kakan så den blir hög, luftig och fin och har en fin smak av pepparkaka och rårörda lingon. 

Vote
(5)

Räcker till 1 kaka

Räcker till...

1 kaka

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st ägg
  • 3,75 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 gram smör
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.

    Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddorna, blanda i gräddfilen och rör sedan ner det i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och vänd sedan ner det i smeten.

    Rör sist i de rårörda lingonen. Smöra och bröa en form och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader varmluft.