Bild på Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Linda88
mån, 2015-01-12 15:45

En vacker och dekorativ saftig mjuk pepparkaka

Receptet ger

1
Mjuk Pepparkaka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikabonat
  • 18 gram pepperkakskryddor
  • 50 gram smör

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 1 1/5 matsked vatten

Rubrik

  • Lingon till garnering

Gör så här

  1. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt

  2. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten. Rör till sist ner smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad form

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler.

  4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten och bred på toppen av kakan, så att det ringlar ner på sidorna. Garnera med lingon

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.