Bild på Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.
Bild på Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.
Bild på Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.
Bild på Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.

Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
mån, 2015-12-07 15:04

Jag bakade de här jättesöta och goda mjuka tågpepparkakorna och här kommer receptet på dem. Den här gången använde jag mig av all smet och fyllde upp formarna till lite mer än 3/4 och det blev alldelens lagom fast de blir lite som båtar på undersidan så vill man att de ska stå helt rakt får man skära bort lite på undersidan. 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk Dr. Oetker pepparkakskryddor

Gör så här

  1. Vispa strösockret, vaniljsockret och äggen så att du får en ljus och luftig smet.

    Smält smöret, häll i pepparkakskryddorna och blanda i det tillsammans med mjölken i äggsmeten. Blanda samman mjölet, bakpulvret och saltet i en skål och vänd sedan ner det försiktigt i smeten.

    Smöra och mjöla formarna och fördela sedan smeten jämt i formarna, fyll dem till ca 2/3, då svämmar de inte över i ugnen.

    Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt stå 5 minuter i formarna efter att du har tagit ut formen ur ugnen, lyft sedan ut kakorna ur formarna. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.