Bild på Mjuk pepparkaka med tosca

Mjuk pepparkaka med tosca

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2016-12-06 16:11

Härligt och lyxigt julrecept på en mjuk pepparkaka. Denna variant är sötad med färska dadlar och honung, och det är just dadlarna som gör konsistensen på pepparkakan så saftig.

Receptet ger

1
st
Kaka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mjuk pepparkaka

Ingrediens

  • 70 gram färska dadlar, urkärnade
  • 25 gram smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk honung går att utesluta
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Tosca

Ingrediens

  • 20 gram smör
  • 1 dl Dr. Oetker mandelspån
  • 0,5 dl Dr. Oetker valnötskärnor
  • 0,5 dl Dr. Oetker skållad mandel
  • 2 msk honung
  • 1 msk grädde

Rubrik

  • Mjuk pepparkaka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer.

  2. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet.

  3. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Rubrik

  • Tosca

Gör så här

  1. Medans pepparkakan gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter.

  2. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter.

  3. Fördela över kakan.

  4. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.