Mjuk pepparkaka med tosca
Härligt och lyxigt julrecept på en mjuk pepparkaka. Denna variant är sötad med färska dadlar och honung, och det är just dadlarna som gör konsistensen på pepparkakan så saftig.
Räcker till 1 st Kaka
1 st Kaka
Ingredienser
Så gör du
Mjuk pepparkaka
- 70 gram färska dadlar, urkärnade
- 25 gram smör
- 2 st ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl vatten
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk honung går att utesluta
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Tosca
- 20 gram smör
- 1 dl Dr. Oetker mandelspån
- 0,5 dl Dr. Oetker valnötskärnor
- 0,5 dl Dr. Oetker skållad mandel
- 2 msk honung
- 1 msk grädde
Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet.
Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Tosca
Medans pepparkakan gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter.
Låt gärna stå på plattan under ett par minuter.
Fördela över kakan.
Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.