Bild på Mjuk vaniljkaka

Mjuk vaniljkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2019-05-13 13:54

Recept på mjuk och saftig kaka med ljuvlig smak av vanilj och sylt.  Enkel att göra, och då den bakas i en större form, kan du själv välja storleken på kakorna när du skär ut dem..
Foto: Simona Muntean

Receptet ger

ca 20
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl rapsolja
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,5 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste

Rubrik

  • Fyllning och garnering

Ingrediens

  • 3 dl hallonsylt eller annan smak
  • 0,5 dl florsocker att sikta över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

  2. Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter.

  3. Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter till. Låt kakan kallna helt i formen. Skär i bitar och sikta över florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.